Algemene Voorwaarden

Op het gebruik van deze website (www.humanresourceslab.nl) zijn gebruiksvoorwaarden van toepassing. Door gebruik te maken van deze website, wordt u geacht kennis te hebben genomen van de gebruiksvoorwaarden en deze te hebben aanvaard. De disclaimer  (gebruiksvoorwaarden) maakt een intergraal onderdeel uit van de algemene voorwaarden.

Artikel 1. Definities

In deze algemene voorwaarden wordt verstaan, een en ander in de ruimste zin van het woord, onder:

1. Human Resources Lab B.V.: de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid HumanResources Lab B.V. (hierna: HR Lab), gevestigd te Oostzaan en ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel onder nummer 867295910.

2. Opdrachtgever: iedere natuurlijke persoon of rechtspersoon die (online) diensten of (online) producten van HR Lab afneemt, dan wel met wie HR Lab in onderhandeling is over het sluiten van deovereenkomst.

3. Overeenkomst: iedere overeenkomst die tussen HR Lab en een opdrachtgever tot stand komt, op basis waarvan HR Lab diensten en/of producten levert voor of ten behoeve van de opdrachtgever.

4. Diensten en/of producten: alle diensten en/of producten, in welke vorm dan ook, op het gebied van HR-advies en support en aanverwante (digitale) producten en/of diensten, zoals (online) trainingen en programma’s op het gebied van HR.

5. Schriftelijk: alle op schrift gestelde communicatie, waaronder begrepen communicatie per e-mail en digitale berichtgeving, zoals WhatsApp, mits de identiteit van de afzender en de authenticiteit van de communicatie voldoende vaststaat.

Artikel 2. Toepasselijkheid van deze algemene voorwaarden  

  1. Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op iedere aanbieding, offerte en overeenkomst tussen HR Lab en een opdrachtgever, waarop HR Lab deze algemene voorwaarden van toepassing heeft verklaard en voor zover daarvan door partijen niet uitdrukkelijk en schriftelijk is afgeweken. 
  2. Alle bedingen in deze algemene voorwaarden zijn niet alleen gemaakt ten behoeve van HR Lab, maar ook ten behoeve van alle personen die voor HR Lab werkzaam zijn en alle personen of derde partijen die bij de uitvoering van de overeenkomst door HR Lab zijn ingeschakeld.
  3. Eventuele inkoop- of andere (algemene) voorwaarden van opdrachtgever zijn niet van toepassing, tenzij HR Lab nadrukkelijk schriftelijk heeft aangegeven dat die voorwaarden wel van toepassing zijn. 4. Indien voorwaarden in deze algemene voorwaarden en in de aangeboden offerte onderling tegenstrijdig zijn, gaan de opgenomen voorwaarden in de offerte voor.
  4. Aan afspraken tussen partijen die afwijken van de algemene voorwaarden kunnen geen rechten worden ontleend. 
  5. De meest recente versie van de algemene voorwaarden van HR Lab is van toepassing. HR Lab heeft het recht om deze algemene voorwaarden eenzijdig te wijzigen en aan te vullen. Wijzigingen zullen ook gelden ten aanzien van reeds afgesloten overeenkomsten. Aan afspraken tussen partijen die afwijken van de gewijzigde algemene voorwaarden kunnen dan geen rechten worden ontleend. Wijzigingen zijn bindend, nadat deze schriftelijk door HR Lab van toepassing zijn verklaard met toezending van de algemene voorwaarden. De zakelijke opdrachtgever (handelend in de uitoefening van beroep of bedrijf) is gehouden de wijzigingen te accepteren.
  6. Indien één of meer bepalingen uit deze algemene voorwaarden op enig moment geheel of gedeeltelijk nietig zijn verklaard, nietig mochten worden verklaard of vernietigd worden, dan blijven de overige bepalingen in deze algemene voorwaarden volledig van toepassing. Partijen zullen in overleg treden om een nieuwe bepaling ter vervanging van de nietige of vernietigde bepaling overeen te komen. Daarbij wordt zoveel mogelijk het doel en de strekking van de oorspronkelijke bepaling in acht genomen.
    8. Indien HR Lab op eigen initiatief ten gunste van de opdrachtgever afwijkt van deze algemene voorwaarden, kunnen daar door de opdrachtgever nimmer enige rechten aan ontleend worden.

 

Artikel 3. Aanbiedingen en offertes  

  1. HR Lab is slechts aan een offerte gebonden, indien en voor zover deze door opdrachtgever binnen de op de aangegeven termijn, zoals benoemd op de offerte, schriftelijk wordt aanvaard. Indien er geen termijn is aangegeven, is een offerte 14 dagen geldig. Offertes die niet binnen deze termijn worden aanvaard, komen te vervallen.
  2. De in de offerte of aanbieding vermelde prijzen zijn exclusief heffingen van overheidswege en in het kader van de overeenkomst te maken kosten, waaronder begrepen maar niet beperkt tot kosten van derden, reis-, verblijfs-, verzend- en administratiekosten, tenzij anders aangegeven. 
  3. De opdrachtgever is verantwoordelijk voor de juistheid en volledigheid van de door hem of derden aan HR Lab verstrekte gegevens waarop het aanbod is gebaseerd. Indien na het aanbod en/of de offerte blijkt dat de verstrekte gegevens niet (meer) juist zijn, dan heeft HR Lab het recht de betreffende prijzen en andere voorwaarden aan te passen. 
  4. Een samengestelde prijsopgave verplicht HR Lab niet tot het verrichten van een gedeelte van de opdracht tegen een overeenkomstig deel van de opgegeven prijs. 
  5. HR Lab kan niet aan haar aanbiedingen en/of offertes worden gehouden indien de opdrachtgever begrijpt of redelijkerwijze kan begrijpen dat het aanbod, dan wel een onderdeel daarvan, een kennelijke vergissing, verschrijving, druk-, zet- of typefout bevat. 
  6. Aanbiedingen en/of offertes gelden niet automatisch voor toekomstige opdrachten.

Artikel 4. Totstandkoming van de overeenkomst 

  1. De overeenkomst komt tot stand nadat de opdrachtgever de door HR Lab gedane aanbieding heeft geaccepteerd. Wanneer de aanvaarding van de opdrachtgever – al dan niet op ondergeschikte punten – afwijkt van het aanbod van HR Lab, komt de overeenkomst tot stand indien HR Lab met deze afwijking(en) heeft ingestemd. 
  2. Als de opdrachtgever zonder een daaraan voorafgaande aanbieding aan HR Lab een opdracht verstrekt, is HR Lab pas aan deze opdracht gebonden nadat zij deze schriftelijk aan de opdrachtgever heeft bevestigd.
  3. Overeenkomsten worden door schriftelijke bevestiging van HR Lab of zodra HR Lab – zonder bezwaar van de opdrachtgever – met de uitvoering van de opdracht is begonnen, voor haar bindend. 

Artikel 5. Uitvoering van de overeenkomst  

  1. HR Lab zal de overeenkomst naar beste inzicht en vermogen en overeenkomstig de eisen van goed vakmanschap uitvoeren. De verbintenissen voor HR Lab uit de overeenkomst, moeten worden geduid als inspanningsverplichtingen en uitdrukkelijk geen resultaatsverplichtingen. HR Lab kan daarom niet aansprakelijk worden gesteld voor tegenvallende resultaten en/of het niet behalen van beoogde doelstellingen naar aanleiding van haar reeds verrichte diensten.
  2. Als zich onverhoopt een situatie voordoet, waarbij de opdrachtgever niet tevreden is over de geleverde prestatie van mensen die door HR Lab worden ingezet, dan verwacht HR Lab dat opdrachtgever deze klachten of ontevredenheid binnen bespreekbaar maakt en HR Lab zodoende de gelegenheid geeft om te herstellen en alsnog aan de verwachtingen te voldoen. 
  3. HR Lab zal te allen tijde de medewerkers van opdrachtgevers respectvol benaderen; HR Lab verwacht van de opdrachtgever en haar medewerkers eenzelfde respectvolle houding. HR Lab kan de in de overeenkomst met opdrachtgever omschreven diensten zelf of door derden laten verrichten. 
  4. De opdrachtgever draagt er zorg voor, dat alle gegevens en/of voorzieningen, waarvan HR Lab aangeeft dat deze noodzakelijk zijn of waarvan opdrachtgever redelijkerwijs kan begrijpen dat deze noodzakelijk zijn voor het uitvoeren van de overeenkomst, tijdig aan HR Lab worden verstrekt zodat de werkzaamheden goed en volgens afspraak kunnen worden uitgevoerd. 
  5. Indien de voor de uitvoering benodigde gegevens en/of voorzieningen niet tijdig, in gewenste vorm of op gewenste wijze aan HR Lab zijn verstrekt, heeft HR Lab het recht de uitvoering van de overeenkomst op te schorten en de uit de vertraging voortvloeiende (extra) kosten in rekening te brengen bij de opdrachtgever. 
  6. 6. De opdrachtgever mag aan de adviezen en dienstverlening van HR Lab hoge eisen stellen, maar de opdrachtgever staat in voor de juistheid, volledigheid en betrouwbaarheid van de door of namens hem aan HR Lab ter beschikking gestelde informatie en/of gegevens, ook indien deze van derden afkomstig zijn. De opdrachtgever blijft te allen tijde zelf verantwoordelijk en aansprakelijk voor de mogelijke gevolgen van het verstrekken van onjuiste, onvolledige en onbetrouwbare informatie en gegevens.
  7. 7. Indien zich in de aanloop naar het tot stand komen van, of tijdens de looptijd van de overeenkomst wijzigingen voordoen in de verstrekte informatie of omstandigheden die van invloed kunnen zijn op de uitvoering van de overeenkomst, is de partij bij wie de wijziging zich voordoet verplicht dit zo spoedig mogelijk schriftelijk aan de andere partij te melden. 
  8. 8. De opdrachtgever is zelf verantwoordelijk voor het veilig en correct opslaan van (digitale) bestanden en/of het bewaren daarvan. HR Lab is niet aansprakelijk voor verloren gegane (digitale) bestanden of het hacken daarvan. 
  9. 9. Indien opdrachtgever aan HR Lab informatiedragers, elektronische bestanden et cetera verstrekt, garandeert opdrachtgever dat de informatiedragers en elektronische bestanden vrij zijn van virussen en defecten.
  10. 10. De opdrachtgever is zelf verantwoordelijk voor het correct gebruik van de geleverde documenten, stukken, concepten en adviezen en online producten en het respecteren van de intellectuele eigendomsrechten van HR Lab en/of de bij de uitvoering betrokken derde partijen.

Artikel 6. Contractduur; uitvoeringstermijn  

  1. De overeenkomst wordt aangegaan voor de duur van één concrete opdracht, voor bepaalde of onbepaalde tijd. De duur van de overeenkomst wordt uitdrukkelijk overeengekomen en schriftelijk vastgesteld. 
  2. Indien is overeengekomen dat de overeenkomst in fasen wordt uitgevoerd, kan HR Lab de uitvoering van die onderdelen die tot een volgende fase opschorten, totdat opdrachtgever de resultaten van de daaraan voorafgaande fase heeft goedgekeurd. 
  3. Zijn in het kader van de overeenkomst termijnen overeengekomen, dan gelden deze slechts als streefdata en zijn deze niet als fatale termijnen bedoeld, tenzij uitdrukkelijk anders is overeengekomen. Bij overschrijding van een termijn stelt HR Lab de opdrachtgever hiervan zo spoedig mogelijk schriftelijk op de hoogte, zodat de planning kan worden aangepast. Overschrijding van een termijn geeft de opdrachtgever niet automatisch het recht op ontbinding van de overeenkomst of schadevergoeding. Verzuim treedt pas in nadat de opdrachtgever HR Lab schriftelijk in gebreke heeft gesteld en een redelijke termijn voor nakoming heeft verstreken zonder dat aan de verplichtingen is voldaan.

Artikel 7. Wijziging van de overeenkomst  

  1. Indien tijdens de uitvoering van de overeenkomst blijkt, dat het voor een behoorlijke uitvoering noodzakelijk is om de overeengekomen nog te verrichten werkzaamheden te wijzigen of aan te vullen, dan passen partijen de overeenkomst in onderling overleg aan. 
  2. Indien partijen overeenkomen dat de overeenkomst wordt gewijzigd of aangevuld, kan HR Lab voor zover zij dat noodzakelijk acht, het tijdstip van voltooiing van de uitvoering van de overeenkomst wijzigen. HR Lab treedt daarover tijdig in contact met opdrachtgever. 
  3. Indien de wijziging of aanvulling financiële en/of kwalitatieve consequenties heeft, treedt HR Lab daarover tijdig in contact met opdrachtgever.  

Artikel 8. Geheimhouding  

HR Lab en opdrachtgever verplichten zich tot geheimhouding van alle vertrouwelijke informatie die zij in het kader van de overeenkomst van elkaar of uit andere bron hebben verkregen. Informatie geldt als vertrouwelijk, als die door de andere partij als zodanig is aangemerkt en/of als die voortvloeit uit de aard van de informatie. Vertrouwelijk is in ieder geval informatie over contracten, afnemers, prijsstellingen, klanten, financieel en commercieel bedrijfsbeleid en overige bedrijfsinformatie, waaronder informatie over de organisatie, beloningssystemen, personeelsbestand etc. HR Lab legt deze geheimhoudingsplicht ook op aan de door haar in te zetten personen.

Artikel 9. Intellectuele eigendom  

  1. Alle intellectuele eigendomsrechten op alle documentatie, adviezen, rapporten, presentaties, offertes, strategieën, (model)overeenkomsten en al het voorbereidende materiaal dat in het kader van de diensten wordt ontwikkeld of ter beschikking wordt gesteld, berusten uitsluitend bij HR Lab. Dit omvat, maar is niet beperkt tot, de hiervoor genoemde materialen, ongeacht of deze geheel of gedeeltelijk door HR Lab zijn vervaardigd.Intellectuele eigendomsrechten van opdrachtgever die voor de totstandkoming van de overeenkomst aan opdrachtgever toebehoorden, blijven van opdrachtgever.
  2. Door HR Lab vervaardigde stukken zijn bestemd voor gebruik door opdrachtgever en mogen niet zonder toestemming van HR Lab worden verveelvoudigd of openbaar worden gemaakt.
  3. Voor zover dit niet onder de geheimhoudingsplicht valt, mag HR Lab de bij de uitvoering van de overeenkomst verworven kennis voor andere doeleinden gebruiken. 
  4. De rechten van intellectueel eigendom welke HR Lab in licentie gebruikt mag de opdrachtgever nimmer wijzigen, verveelvoudigen, openbaren of exploiteren. 
  5. De opdrachtgever garandeert dat de door hem verstrekte informatie, gegevens, afbeeldingen en teksten in het kader van de overeenkomst vrij zijn van intellectuele eigendomsrechten van derden en vrijwaart HR Lab tegen elke aanspraak van derden gebaseerd op schending van een intellectueel eigendomsrecht.
    6. Na het voltooien van de opdracht hebben noch de opdrachtgever noch HR Lab jegens elkaar een bewaarplicht met betrekking tot de gebruikte materialen en gegevens, behoudens de wettelijk gestelde bewaarplicht.
    7. De opdrachtgever vrijwaart HR Lab tegen elke aanspraak van derden gebaseerd op schending van alle intellectuele eigendomsrechten. 
  6. Eventueel verkregen inloggegevens voor een online-dienst of product en online producten of diensten zelf, mogen door opdrachtgever nimmer openbaar worden gemaakt of aan derden worden verstrekt. Deze zijn strikt persoonlijk en niet overdraagbaar. Bij eventuele schending hiervan wordt de toegang tot de online-diensten en producten direct beëindigd, zonder dat opdrachtgever recht heeft op enige schadevergoeding of restitutie.
    9. Bij overtreding van deze intellectuele eigendomsbepalingen is HR Lab gerechtigd een boete aan opdrachtgever in rekening te brengen van € 1.000,00 per schadeveroorzakende gebeurtenis, vermeerderd met € 450,00 per dag dat de overtreding voortduurt tot een maximum van € 15.000,00. Dit is onverminderd het recht van HR Lab om de door HR Lab en derden geleden schade volledig op opdrachtgever te verhalen, indien het totale schadebedrag hoger is dan het boetebedrag.

Artikel 10. Opeisbaarheid vorderingen, beëindiging van de overeenkomst  

  1. De vorderingen van HR Lab op opdrachtgever zijn onmiddellijk opeisbaar, indien: 
  2. a. bij HR Lab omstandigheden bekend zijn geworden die gegronde redenen geven om te vrezen dat opdrachtgever niet aan zijn financiële verplichtingen zal kunnen voldoen. Daarvan is in ieder geval (maar niet uitsluitend) sprake als opdrachtgever wordt geliquideerd, faillissement is aangevraagd, in staat van faillissement is verklaard, of surseance van betaling is verleend; 
  3. HR Lab opdrachtgever heeft gevraagd om zekerheid te stellen voor de nakoming en deze zekerheid onvoldoende is, dan wel uitblijft.
  4. opdrachtgever niet behoorlijk of niet tijdig aan een voor hem uit de overeenkomst voortvloeiende verplichting voldoet. 
  5. In genoemde gevallen kan HR Lab de uitvoering van de overeenkomst opschorten, dan wel de overeenkomst ontbinden, onverminderd het recht van HR Lab om te een schadevergoeding te vorderen. 

Artikel 11. Gebreken, klachttermijn  

  1. Klachten over de door HR Lab verrichte werkzaamheden, moeten, op straffe van verval van alle rechten, schriftelijk aan HR Lab worden gemeld binnen 8 dagen, maar in ieder geval binnen 14 dagen nadat de tekortkoming of de schade redelijkerwijs vastgesteld had kunnen worden. 
  2. Indien HR Lab van mening is dat een klacht gegrond is, verricht HR Lab de werkzaamheden alsnog zoals overeenkomen, tenzij dat inmiddels onmogelijk of zinloos is geworden. Dit laatste moet opdrachtgever tijdig en schriftelijk aan HR Lab meedelen. 
  3. Als een goede nakoming van de overeenkomst niet meer mogelijk is, is HR Lab slechts aansprakelijk binnen de grenzen van artikel 19 van deze algemene voorwaarden.

Artikel 12. Vergoeding voor verleende diensten  

  1. De door opdrachtgever aan HR Lab verschuldigde projectmatige of structurele vergoeding voor verrichte diensten wordt per overeenkomst tussen partijen vastgesteld. 
  2. Door derden voor HR Lab gemaakte kosten worden, na overleg en akkoord gespecificeerd aan opdrachtgever in rekening gebracht. 
  3. De tarieven zoals opgenomen in de offertes en aanbiedingen zijn inclusief gebruik van het hele HR Lab team. De vermelde tarieven zijn exclusief btw en exclusief reis- en verblijfskosten of andere opdracht gebonden kosten, tenzij anders is overeengekomen.
  4. Wanneer een uurtarief is overeengekomen, wordt de verwerkte tijd per maand op een kwartier naar boven afgerond. Het daaraan corresponderende bedrag wordt doorberekend.

Artikel 13. Vergoeding voor onlineproducten of aankopen 

  1. Onder online producten worden verstaan alle door het HR Lab via de website aangeboden producten en diensten, waaronder, maar niet beperkt tot, deelnamebewijzen (tickets) voor online trainingen of evenementen, e-books, boeken en overige digitale of fysieke producten.
  2. De door opdrachtgever aan HR Lab verschuldigde vergoeding voor producten via de website www.humanresourceslab.nl, zijn door het HR Lab opgesteld en worden minimaal een keer per jaar herzien. 
  3. 3. De kosten bij elk product staan gespecificeerd en worden direct bij aanschaf aan de opdrachtgever in rekening gebracht of voldaan via de mogelijke betaalopties.
  4. 4. In actie periodes waarbij online producten tegen een aangepaste prijs of voorwaarden worden aangeboden, worden afwijkende voorwaarden schriftelijk gecommuniceerd en/of bij de aanbieding bekend gemaakt.

Artikel 14. Datum wijzigen deelname (online) workshop, training of evenement 

  1. Een kosteloos verzoek tot wijziging van de datum van een geplande workshop, training of evenement met is uitsluitend mogelijk tot 4 weken voorafgaand aan de datum van de workshop, training of evenement. 
  2. Bij een verzoek tot wijziging van de datum tussen 4 en 2 weken voorafgaand aan de geplande datum van de workshop, training of evenement, rekent HR Lab € 75,00 ex btw administratieve kosten per wijziging, welke direct na de bevestiging van de wijziging moet worden voldaan. De wijziging is definitief als de betaling voldaan is.
  3. Een verzoek tot wijziging van de datum tot uiterlijk 2 weken voorafgaand de geplande datum van de workshop, training of evenement, wordt uitsluitend gehonoreerd indien HR Lab hier expliciet schriftelijk mee akkoord gaat. 
  4. Indien gehonoreerd rekent het HR Lab € 125,00 ex btw administratieve kosten per wijziging, welke direct na de bevestiging van de wijziging moet worden voldaan. De wijziging is definitief als de betaling voldaan is. Uitzondering hierop zijn de gratis events. Deze data zullen niet worden gewijzigd.

Artikel 15. Betaling van een (online) workshop, training of evenement 

  1. De aanschaf van deelname tickets aan een workshop, training of evenement van het HR Lab, gebeurt op basis van vooruitbetaling. Vanwege de beperkte plekken garandeert deze vooruitbetaling de plek van de deelnemer in de workshop, training of evenement.
  2. Bij deelbetalingen zijn mogelijk bij programma’s vanaf € 400,00 ex btw. Deze facturatie van deze deelbetalingen zal op de duur van de workshop, training of evenement worden afgestemd, waarbij het uitgangspunt is dat het volledige bedrag is voldaan voor de workshop, training of evenement is afgerond.

Artikel 16. Annuleren deelname (online) workshop, training of evenement 

  1. Kosteloos annuleren van deelname met volledige restitutie van het aanschafbedrag, is uitsluitend mogelijk tot 6 weken voorafgaand aan de geplande datum van de workshop, training of evenement. 
  2. Bij het annuleren van deelname tussen 6 en 2 weken voorafgaand aan de datum van de workshop, training of evenement, geldt een restitutie van 50% over het offerte bedrag of aanschafticket.
  3. Bij het annuleren van deelname tussen tot uiterlijk 2 weken voorafgaand de geplande datum van de workshop, training of evenement, is terugbetaling of restitutie niet mogelijk. 
  4. Iedere andere annulering wordt uitsluitend gehonoreerd indien HR Lab hier expliciet schriftelijk mee akkoord gaat. 

Artikel 17. Betaling opdrachtgever 

  1. Betaling op factuur vindt plaats binnen 30 dagen na factuurdatum, 
  2. HR Lab heeft het recht haar prijzen tussentijds te wijzigen Indien de prijzen van aangeboden diensten of producten stijgen na de totstandkoming van de overeenkomst, heeft de opdrachtgever het recht de overeenkomst met HR Lab te annuleren per de datum dat de prijsverhoging ingaat. Prijsverhogingen ten gevolge van een wettelijke regeling of wettelijke bepaling is hierbij uitgesloten, zoals het niveau van lonen en grondstofprijzen of btw verhogingen.
  3. HR Lab mag bovendien het overeengekomen bedrag verhogen wanneer tijdens de uitvoering van de werkzaamheden blijkt dat de oorspronkelijke dan wel verwachte hoeveelheid werk in zodanige mate onvoldoende werd ingeschat bij het sluiten van de overeenkomst, en dit niet toerekenbaar is aan HR Lab, dat in redelijkheid niet van HR Lab kan worden verwacht dat zij de overeengekomen werkzaamheden verricht tegen het oorspronkelijk overeengekomen bedrag. 
  4. HR Lab behoudt zich te allen tijde het recht voor om volledige vooruitbetaling of enige andere zekerheid te verlangen van opdrachtgever bij acceptatie van de offerte c.q. aanbieding. 
  5. Bezwaren tegen de factuur schort de betalingsverplichting van de opdrachtgever niet op.
    6. Betaling zal plaatsvinden zonder aftrek, verrekening of opschorting uit welke hoofde dan ook.
  6. Bij niet tijdige of onvolledige betaling is HR Lab gerechtigd de uitvoering van de overeenkomst met onmiddellijke ingang op te schorten of middels schriftelijke verklaring te ontbinden, zonder dat een daaraan voorafgaande ingebrekestelling noodzakelijk is.
    8. In geval van niet tijdige of onvolledige betaling binnen de gestelde termijn, is de opdrachtgever van rechtswege in verzuim en heeft HR Lab zonder dat een nadere ingebrekestelling is vereist, het recht vanaf de vervaldag tot aan de dag van algehele voldoening, aan de opdrachtgever wettelijke (handels)rente in rekening te brengen.
  7. HR Lab is bij niet tijdige of niet volledige betaling door de opdrachtgever gerechtigd, zonder dat een hieraan voorafgaande ingebrekestelling is vereist, aan de opdrachtgever (buiten)gerechtelijke incassokosten in rekening te brengen van 15% over het overeengekomen totaalbedrag met een minimum van € 150,00. 
  8. De door de opdrachtgever gedane betalingen worden door HR Lab eerst in mindering gebracht op alle verschuldigde rente en kosten en vervolgens op de opeisbare facturen die het langst openstaan.
    11. In geval van een gezamenlijk gegeven opdracht zijn de opdrachtgevers, voor zover de werkzaamheden ten behoeve van de gezamenlijke opdrachtgevers zijn verricht, hoofdelijk aansprakelijk voor betaling van het factuurbedrag, ongeacht de tenaamstelling op de factuur. 

Artikel 18. Betalingsonmacht 

  1. HR Lab is gerechtigd de overeenkomst zonder nadere ingebrekestelling en zonder rechterlijke tussenkomst schriftelijk te ontbinden, op het tijdstip waarop de opdrachtgever:
  • in staat van faillissement wordt verklaard of faillissement aanvraagt; 
  • (voorlopige) surseance van betaling aanvraagt; 
  • door executoriale beslaglegging wordt getroffen;  
  • anderszins de beschikkingsbevoegdheid of handelingsbekwaamheid met betrekking tot (een deel van) zijn vermogen verliest.  

Artikel 19. Aansprakelijkheid  

  1. In geval de opdrachtgever aantoont dat hij schade heeft geleden door een toerekenbare tekortkoming van HR Lab die voortvloeit uit of verband houdt met de uitvoering van de overeenkomst, is iedere aansprakelijkheid beperkt tot het bedrag dat door een gesloten aansprakelijkheidsverzekering wordt uitbetaald. Indien de verzekering geen dekking biedt of niets uitkeert, is de aansprakelijkheid beperkt tot maximaal het gefactureerde of te factureren bedragen. Bij opdrachten die een langere doorlooptijd hebben dan zes maanden, geldt een verdere beperking van de hier bedoelde aansprakelijkheid tot maximaal het factuurbedrag over de laatste zes maanden. 
  2. HR Lab is enkel aansprakelijk voor directe schade. Onder directe schade wordt uitsluitend verstaan: 
  • de redelijke kosten ter vaststelling van de oorzaak en de omvang van de schade, voor zover de vaststelling betrekking heeft op schade in de zin van deze voorwaarden (expertisekosten);  
  • de eventuele redelijke kosten gemaakt om de gebrekkige prestatie van HR Lab de overeenkomst te laten beantwoorden, voor zover deze aan HR Lab kan worden toegekend (herstelkosten);  
  • redelijke kosten, gemaakt ter voorkoming of beperking van de schade, voor zover de opdrachtgever aantoont dat deze kosten hebben geleid tot beperking van directe schade als bedoeld in dit artikel.  
  1. Aansprakelijkheid van HR Lab voor indirecte schade, waaronder begrepen maar niet beperkt tot gevolgschade, gederfde winst, gemiste besparingen, verminkte of vergane gegevens of materialen, schade door bedrijfstagnatie of immateriële schade, is uitgesloten. 
  2. HR Lab is nimmer aansprakelijk voor elke vorm van door derden geleden schade. De opdrachtgever zal HR Lab vrijwaren en schadeloosstellen ter zake van alle aanspraken van derden wegens of ten gevolge van de uitvoering van de overeenkomst geleden schade.
  3. Aansprakelijkheid van HR Lab voor door ingeschakelde derde partijen veroorzaakte schade is uitdrukkelijk uitgesloten. Een zakelijke opdrachtgever dient zich in dat geval direct tot deze derde partij te wenden. 
  4. HR Lab is nimmer aansprakelijk voor: 
  • een overmachtssituatie zoals bedoeld in deze algemene voorwaarden, zoals ziekte van HR Lab of ingeschakelde derden, storingen in apparatuur of programmatuur, onbereikbaarheid van online omgeving of digitale diensten of producten;  
  • aanlevering van onjuiste en/of onvolledige gegevens die door of namens de opdrachtgever zijn verstrekt of het anderszins niet voldoen aan in deze algemene voorwaarden opgenomen verplichtingen door opdrachtgever; 
  • gebruik van de diensten voor andere doeleinden dan waarvoor deze bedoeld is;  
  • het niet of verkeerd opvolgen van adviezen en/of instructies van HR Lab door de opdrachtgever of derden;  
  • tegenvallende resultaten of het niet behalen van door opdrachtgever beoogde doelstellingen; 
  • beslissingen die opdrachtgever heeft genomen op basis van adviezen van HR Lab, al dan niet in overleg met HR Lab; 
  • een langere uitvoeringstermijn dan oorspronkelijk voorzien, ongeacht welke reden daaraan ten grondslag ligt; 
  • verlies van gegevens. De opdrachtgever zal zorgdragen voor back-up en bestanden, respectievelijk kopieën van andere gegevens die door de opdrachtgever aan HR Lab ter beschikking worden gesteld.  
  1. Een vordering tot schadevergoeding door de opdrachtgever dient uiterlijk binnen 30 dagen nadat de opdrachtgever de schade heeft ontdekt of redelijkerwijze had kunnen ontdekken bij HR Lab te zijn ingediend. Bij gebreke van een tijdige indiening van een vordering tot schadevergoeding, vervalt het recht op schadevergoeding. In afwijking van de wettelijke verjaringstermijn, geldt een verjaringstermijn van één jaar.
  2. Het in dit artikel bepaalde geldt behoudens opzet of grove nalatigheid van HR Lab en diens leidinggevenden en indien dwingendrechtelijke bepalingen voor zich hiertegen verzetten.
  3. HR Lab zal niet aansprakelijk worden gesteld indien de opdrachtgever de mogelijkheid heeft zich ter zake van het ontstaan van de schade rechtstreeks op een derde, dan wel op zijn verzekeringsmaatschappij te verhalen. 

Artikel 20. Overmacht  

  1. Onder overmacht wordt in deze algemene voorwaarden verstaan: iedere omstandigheid die niet te wijten is aan de schuld van HR Lab en die evenmin krachtens de wet, een rechtshandeling of de in het verkeer geldende opvattingen voor rekening van HR Lab kan komen. Naast de wettelijke en jurisprudentiële invulling van overmacht omvat overmacht ook alle van buiten komende oorzaken, voorzien of onvoorzien, waarop HR Lab geen invloed kan uitoefenen, maar waardoor zij niet in staat is haar verplichtingen na te komen. 
  2. Indien de uitvoering van de overeenkomst onmogelijk wordt door een oorzaak die niet aan HR Lab kan worden toegerekend, of waardoor nakoming van haar verplichtingen in redelijkheid niet van haar kan worden verlangd, is HR Lab gerechtigd de uitvoering van de overeenkomst op te schorten. Hieronder vallen, maar zijn niet beperkt tot: ziekte van HR Lab of ingeschakelde derden, storingen in het computernetwerk of andere technische problemen, tekortkomingen van ingeschakelde derden, vertragingen of fouten bij post- en bezorgdiensten, overheidsmaatregelen, epidemieën en pandemieën, extreme weersomstandigheden, andere stagnatie in de normale gang van zaken binnen haar onderneming.
  3. In geval van overmacht zal HR Lab zich naar redelijkheid inspannen om desgewenst te voorzien in een alternatieve oplossing. HR Lab behoudt het recht om de overeenkomst op te schorten in geval van overmacht.
  4. Als de overmachtssituatie zich voordoet op het moment dat de verplichtingen van HR Lab gedeeltelijk zijn nagekomen of zij deze zal kunnen nakomen, is HR Lab gerechtigd om het reeds nagekomen gedeelte c.q. het na te komen gedeelte te factureren. De opdrachtgever gehouden deze factuur te voldoen, als ware er sprake is van een afzonderlijke overeenkomst. 
  5. Vanaf het moment dat de overmachtssituatie tenminste twee maanden heeft geduurd of blijvend van aard is, mogen beide partijen de overeenkomst door middel van een schriftelijke kennisgeving, zonder rechterlijke tussenkomst (gedeeltelijk) ontbinden, zonder dat partijen aanspraak kunnen maken op enige schadevergoeding. 

Artikel 21. Toepasselijk recht en bevoegde rechter  

  1. Op alle overeenkomsten tussen partijen, evenals de daaruit voortvloeiende geschillen, is uitsluitend het Nederlands recht van toepassing. 
  2. De toepasselijkheid van het Weens Koopverdrag of andere van toepassing zijnde Internationale wet- en regelgeving is uitdrukkelijk uitgesloten. 
  3. De Nederlandse rechter in het arrondissement waar HR Lab is gevestigd is, behoudens dwingendrechtelijke bepalingen, uitsluitend bevoegd om kennis te nemen van eventuele geschillen tussen partijen. 

 

Bericht achterlaten? Dat kan!

Laat mij al je uitdagingen en vragen weten. Ik help je graag op jouw reis naar jouw persoonlijke groei en die van jouw organisatie!